Križevci: Sigurno i vješto u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U subotu, 16. lipnja, s početkom u 10 sati  u Križevcima na Strossmayerovim trgu,  Auto moto klub  Križevci i Policijska postaja Križevci organizirali su, sada već tradicionalno, natjecanje pod nazivom „Sigurno i vješto u prometu“.

Natjecatelji su bili djeca Gradskog djećjeg vrtića Križevci, dječjih vrtića  Zraka  sunca, Sv. Josipa i Čarobna šuma, a program natjecanja se sastojao od pokazivanja vještine upravljanja dječjim biciklima. Natjecanjem se također  željela skrenuti pozornost na značaj korištenja  zaštitne kacige kao jednog od faktora sigurne vožnje. 

Svi natjecatelji su nagrađeni prigodnim poklonima, i to loptama i raznim privjescima,  a na cilju su se mogli  osvježiti osvježavajućim napitcima.

Policijski službenici su na mjestu održavanja natjecanja formirali i info točku na kojoj su posjetitelji mogli postavljati razna pitanja a također su distribuirani i  promiđbeni materijali na temu sigurnog sudjelovanja u prometu.

Posjetitelji su također  mogli pristupiti testu znanja iz prometnih propisa a oni koji su uspješno položili test bili su prigodno nagrađeni.

Auto moto klub Križevci i Policijska postaja Križevci ulažu značajne  napore u osposobljavanju najmlađih sudionika u prometu  kako bi ih se moglo  pripremiti za  samostalno  i sigurno sudjelovanje u prometu.