Bajakovo: Pronađeno i zapljenjeno nešto više od 302 kg droge tipa marihuane

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Danas, 28. lipnja 2012. godine  s početkom u 10 sati, u prostorijama Gradske vijećnice, u  Vinkovcima, PU vukovarsko-srijemska organizirala je zajedno s djelatnicima Ministarstva financija, Carinarnice Vukovar, izvanrednu tiskovnu konferenciju, za medije a vezano za pronalazak veće količine opojne droge tipa marihuane na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo. 

Uz glasnogovornika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, Luku Barunčića, tiskovnoj konferenciji nazočili su Dubravko Pekarić - pročelnik Carinarnice Vukovar, Vinko Majstorović - voditelj odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, Anto Antunović - predstojnik Carinske ispostave Bajakovo, Goran Lovrić – načelnik Odjela kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske i Luka Domačinović – zamjenik načelnika Postaje granične policije Bajakovo. 

Nazočni djelatnici Ministarstva financija, Carinarnice Vukovar i Policijske uprave vukovarsko-srijemske, upoznali su medije da je jučer, 27. lipnja u 00.50 sati, na granični prijelaz Bajakovo, s namjerom ulaska u Republiku Hrvatsku pristupio teretni automobil marke „Iveco“, makedonskih, nacionalnih, registracijskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji makedonski državljanin. Započetom kontrolom teretnog automobila od strane službenika Carinske ispostave Bajakovo, u prostoru priključnog vozila uočene je prerađen prostor na prednjem djelu stranice priključnog vozila. 

Temeljem naloga suca istrage i obavljene pretrage skupa teretnog vozila u prerađenom prostoru priključnog vozila kao i rezervoaru za gorivo, pronađeno je ukupno nešto više od 302 kilograma opojne droge tipa marihuane. 

Jutros u 7 sati, uz kaznenu prijavu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga, 53-godišnji makedonski državljanin, predan je pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske. 

Kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je droga bila namijenjena za evropsko tržište, a vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na  četiri miliona i pet stotina tisuća kuna. 

Još jednom koordiniranom uspješnom zajedničkom akcijom djelatnika carine i policije prekinut je jedan lanac krijumčarenja droge na pravcu tzv. „balkanske rute“, što je potvrda dobre i uspješne suradnje ova dva ministarstva a koja će se nastaviti i u budućnosti.