Preventivna akcija „Sigurno na dva kotača“

U subotu, 18. travnja od 9 do 14 sati na središnjem Trgu Bana J. Jelačića u Koprivnici, uoči moto-sezone provedena je preventivna akcija koju je pokrenula Postaja prometne policije Koprivnica, a u organizaciji su joj se pridružili: Policijska postaja Koprivnica, Moto-klub „Roosters“, Moto-klub „Veterani“, Autoklub „Koprivnica“ i KTM „Racing“.

U subotu, 18. travnja od 9 do 14 sati na središnjem Trgu Bana J. Jelačića u Koprivnici, uoči moto-sezone provedena je preventivna akcija Sigurno na dva kotača, usmjerena prema vozačima i putnicima motocikala i mopeda. Akciju je pokrenula Postaja prometne policije Koprivnica, a u organizaciji su joj se pridružili: Policijska postaja Koprivnica, Moto-klub „Roosters“, Moto-klub „Veterani“, Autoklub „Koprivnica“ i KTM „Racing“.

Akcija je provedena radi promicanja prometne kulture kroz zajedničko druženje, sportsko natjecanje i edukativna predavanja, a kako bi se smanjio broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama u kojima stradavaju motociklisti i mopedisti, kao sve brojnija skupina sudionika u prometu na cestama.  Preventivnoj akciji pridružili su se trgovci mopeda i motocikla, koji su predstavili motocikle i mopede, zaštitnu opremu  i dijelove za motocikle te mopede raznih proizvođača.Središnji dio preventivne akcije bilo je natjecanje na poligonu s preprekama, postavljenom po službenim standardima i europskim normama HAK-a.
Natjecanju se pristupilo nakon defile vožnje ulicama  Koprivnice, u kojoj je sudjelovalo 60-ak mopeda i motocikala. Vrijednim nagradama  (kacigama za motocikle i mopede, kompletima ulja za motocikle, kožnim prslucima, kožnim novčanicima, majicama s logotipom sponzora, poklon bonovima od 400 kuna te promidžbenim materijalima MUP-a) nagrađeno je prvih pet natjecatelja, zasebno u kategoriji motocikli, a zasebno u kategoriji mopedi.   
Akciju je popratilo 500-tinjak  posjetitelja koji su dali podršku natjecateljima te razgledavali izložena vozila i zaštitnu opremu. Svim su posjetiteljima također uručene i brošure na temu mopeda  i motocikala s mnogo korisnih savjeta.



Stranica