Policija iz rijeke Korane izvadila metalne cestovne zapreke

Na zamolbu organizatora već tradicionalnog raftinga na rijeci Korani – Rafting & Music festival "Rastraft 2009“, a zbog sigurnosti svih sudionika, ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke locirali su i organizirali vađenje dvije metalne cestovne prepreke za motorna vozila (tzv. jež) iz rijeke Korane na području Rastoka.

Točna lokacija ježeva, koji su u rijeku dospjeli tijekom Domovinskog rata, bila je oko 200 metara nizvodno od betonskog mosta u Slunju. Jedan metalni jež, dug oko dva, a metar i pol širok i visok, od Domovinskog se rata nalazio na dubini od 1,7 metara i predstavljao je prepreku na ruti kretanja Međunarodne utrke kanuista. Za manjeg vodostaja njegove četiri metalne špice predstavljale su opasnost, a za većeg vodostaja rijeke jež je bušio čamce, ali se nije mogao vidjeti zbog pjene, čime je svim ljubiteljima riječnih sportova predstavljao dodatnu opasnost. Drugi jež bio je 20-tak metara uzvodno od prvog, na strmoj obali iznad rijeke.

Prepreke su uklonjene uz tehničku potporu teže mehanizacije, koju je osiguralo Gradsko poglavarstvo Grada Slunja, a bez kojih policijski službenici ne bi mogli kvalitetno izvršiti svoj zadatak.

Vađenje metalnih cestovnih prepreka za motorna vozila dio je priprema koje su prethodile održavanju ovogodišnjeg Rafting & Music festivala. "Rastraft 2009." održavao se od 17. do 19. travnja podno zidina Starog frankopanskog grada, u kanjonu rijeke Korane na daleko poznatim Rastokama. U tri discipline u Europskom Rafting Kupu nastupale su 24 muške i tri ženske ekipe iz sveukupno osam zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Danska, Crna Gora, Austrija, Srbija, Slovenija, Bugarska).

Osim dnevnog - športskog dijela programa, organiziran je i večernji - glazbeno festivalski dio na kojem su, između mnogih drugih, nastupili i Let 3, TBF, Valungari, Dubioza kolektiv (BIH), Petar Dundov, Pelerama, Sinestet, Lasi Chin, Microphone hooligan. 

Tijekom natjecateljskog i zabavnog dijela programa osigurana je maksimalna sigurnost svih sudionika, a posebnu pohvalu primila je upravo policija - i to od klubova iz Srbije i Crne Gore, koji su poželjeli i dogodine prisustvovati ovom natjecanju na kojem je bilo prisutno više od dvije tisuće posjetitelja.


Policija iz Korane vadi metalnu cestovnu zaprekuPolicija iz Korane vadi metalnu cestovnu zapreku 
















Stranica