Treći Memorijalni turnir «Horvat-Ileković»

Natjecanje se igralo u četiri skupine, a prvoplasirani iz skupina izborili su nastupe u polufinalu. U prvoj polufinalnoj utakmici Vukovar je protiv Splita dominirao, ali nije uspio doći do pogotka. O pobjedniku je odlučivalo izvođenje kaznenih udaraca u kojem su više sreće imali Splićani, koji su se plasirali i u finale.

Prije tri godine, preciznije 18. ožujka 2006. u ranim jutarnjim satima, u mjestu Hampovica dogodio se bolan događaj koji je u nevjerici i šoku ostavio sve djelatnike Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Toga dana na službenom putu za Čakovec, gdje su trebali obaviti kriminalističku obradu, u teškoj prometnoj nesreći poginuli su dragi kolege i prijatelji Damir Ileković i Zlatko Horvat, kriminalistički službenici Policijske postaje Bjelovar.
Zlatko je iza sebe ostavio tada 8-godišnjeg sina Marina i suprugu Katarinu, a Damir 6-godišnju kćer Petru i suprugu Martinu.

U spomen njima u subotu, 25. travnja, u organizaciji Regionalnog kluba IPA Bjelovar i Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske održan je Treći memorijalni turnir «Horvat-Ileković». Na turniru je nastupilo devet ekipa IPA Regionalnih klubova: Bjelovar, Zagreb, Zadar, Čakovec, Split, Varaždin, Osijek, Vukovar i Delnice te ekipe HVIDRA-Bjelovar i tvrtke «Pevec».

Natjecanje se igralo u četiri skupine, a prvoplasirani iz skupina izborili su nastupe u polufinalu. U prvoj polufinalnoj utakmici Vukovar je protiv Splita dominirao, ali nije uspio doći do pogotka. O pobjedniku je odlučivalo izvođenje kaznenih udaraca u kojem su više sreće imali Splićani, koji su se plasirali i u finale. U drugoj polufinalnoj utakmici HVIDRA-Bjelovar je izgubila od Zagreba 4:1, a u utakmici za treće mjesto istim rezultatom poraženi su od Vukovara. Finalna utakmica gledateljima nije donijela željenu neizvjesnost jer su splitski majstori s 4:0 pobijedili Zagrepčane te su tako u svojim vitrinama zadržali prijelazni pehar osvojen prošle godine.

Tijekom turnira izaslanstva ekipa obišla su i grobove tragično poginulih kolega Zlatka te Damira, gdje su im odali počast i zapalili svijeće.

Po završetku sportskih natjecanja izaslanik predsjednika IPA Sekcije Hrvatska Ivan Brckan podijelio je ekipama osvojene pehare i zahvalnice za sudjelovanje.

FinalistiDodjela pehara



Stranica