Akcija: Prilagodba motociklista u prometu

S ciljem smanjenja broja poginulih vozača mopeda, motocikala i skutera u prometu, u organizaciji Sportskog moto-kluba Karlovac ovoga je vikenda održana akcija Prilagodba motociklista u prometu. U subotu, 25. travnja od 14 do 18 sati, na karlovačkom ŠRC Korana održana je trenažna vožnja. Poligonom se na motociklima prevezlo devet policajaca, od toga su trojica bila iz Postaje prometne policije Karlovac, dvojica iz Policijskih postaja Ozalj i Vojnić te po jedan iz PP Duga Resa i PP Ogulin. Za to vrijeme posjetitelji su mogli iskušati vožnju na simulatoru za vožnju motociklom Honda RT 17.

Drugog dana akcije na ŠRC Koranu stiglo je 73 motociklista iz Zagreba, Ivanić Grada, Poreča i Pazina, koji su se družili s policajcima i sudjelovali u natjecanju vožnje na motociklima. Ponovno su policijski službenici pokazali trenažnu vožnju na dva kotača.

Natjecanje je održano u pet skupina, a prvo mjesto u policijskoj kategoriji osvojio je službenik PPRP Karlovac Ivica Klarić. Drugo vrijeme postigao je policajac iz PP Ozalj Robert Hrebac. Akciji su se u nedjelju uz Policijsku upravu karlovačku pridružili i instruktori vožnje HAK-a Karlovac i Autoškole Tomac.

U zadnje dvije godine u Hrvatskoj su poginula 243 vozača mopeda, motocikla i skutera. Sve više prometnih nesreća se događa zbog nepridržavanja prometnih propisa, posebice mladih neiskusnih vozača, alkoholiziranih osoba te zbog neprilagođene brzine. Prema statističkim podacima MUP-a i osiguravajućih kuća, 40 posto prometnih nesreća skrive sami motociklisti, a 60 posto ostali sudionici u prometu.

Zbog sve većeg broja motociklista na našim prometnicama, pozivamo sve sudionike u prometu da više pažnje obrate na motocikliste.



Stranica