Natjecanje i predavanje za osnovnoškolce

Na prostoru Autokluba Sisak održano je 33. natjecanje: Sigurno u prometu. Na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih škola sa sisačkog područja, čije se znanje iz poznavanja prometnih pravila i prometne signalizacije najprije provjeravalo


Na prostoru Autokluba Sisak u organizaciji Zajednice tehničke kulture Županije sisačko – moslavačke, a uz pomoć policijskih službenika PU sisačko-moslavačke, u ponedjeljak je održano 33. natjecanje Sigurno u prometu.
Na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih škola sa sisačkog područja čije se znanje iz poznavanja prometnih pravila i prometne signalizacije najprije provjeravalo u pisanom dijelu, a potom je uslijedio dio natjecanja u kojem su pokazali svoju spretnost u vožnji biciklima.

Natjecalo se ukupno osam ekipa, koje je sačinjavalo 16 djevojčica i 16 dječaka u dobi od 10 do 12 godina. Najbolje rezultate ostvarile su dvije djevojčice i dva dječaka, učenici Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće, koji su stoga i pobjednici ovog natjecanja, dok je njihova škola proglašena najbolje plasiranom. Pobjednici će svoju Županiju i školu predstavljati na Državnom natjecanju, koje će se održati u Vukovaru od 29. svibnja do 1. lipnja ove godine. 

Osim sudjelovanja u organizaciji ovog natjecanja, Policijska uprava sisačko-moslavačka organizira i druženja s učenicima osnovnih škola, kako bi im na neformalan način, u opuštenoj atmosferi, približila rad policije. Tako su kontakt- policajci PP Sisak u Osnovnoj školi „Mladost“ u Lekeniku upriličili druženje s oko 400 učenika te škole. Policijski su službenici svoj rad predstavili prvenstveno kroz razgovor s učenicima, a dijelili su im i razne prigodne edukativne promidžbene materijale. Osim toga, video prikazom predstavili su i rad kontakt-policajaca Policijske postaje Sisak unatrag nekoliko godina. 

Radi što kvalitetnijeg predstavljanja, ovom događaju su nazočili i policijski službenici Interventne jedinice policije Sisak, koji su mališanima pokazali terenska vozila i opremu koju koriste u svakodnevnom radu, a nazočan je bio i motociklist iz Postaje prometne policije Sisak.

Ovakvo ugodno druženje policajci su iskoristili i kao poticaj djeci da vjeruju policiji i da se policajcu uvijek i s punim povjerenjem obrate ukoliko imaju nekakav problem ili se nalaze u opasnosti.



Stranica