Zajedno za sigurnost 92 i 93

Postaja prometne policije Osijek u suradnji s Javnom profesionalnom vatrogasnom postrojbom Grada Osijeka u subotu, 2. svibnja, provela je edukativno-preventivnu akciju Zajedno za sigurnost 92 i 93. Nastavak je to prošlogodišnje vrlo uspješne istoimene akcije. U 9 sati u vatrogasnoj postaji za članove vatrogasne mladeži s osječkog područja (u dobi od 9 do 16 godina) održano je predavanje o pravilnom i sigurnom kretanju biciklom u prometu. Mladi vatrogasci, njih 150, naučili su i koju sve opremu bicikl mora imati da bi sudjelovao u prometu, na kojim prometnim površinama se ne smije voziti te koje su dobne granice djece za samostalno upravljanje biciklom u prometu. 

Nakon poučnog predavanja, krenula je biciklijada u kojoj su sudjelovala djeca, njihovi roditelji i voditelji vatrogasne mladeži. Start je bio ispred zgrade osječke JPVP, a cilj Športsko rekreacijski centar „Copacabana“ na lijevoj obali rijeke Drave. Tamo su se djeca družila s djelatnicima prometne policije, a dobili su i edukativne materijale. Djelatnici servisa za bicikle pregledali su bicikle i svakom biciklistu objasnili eventualne nedostatke i kvarove. Biciklistu su se istim putem vratili u dvorište vatrogasne postaje.

Cilj je akcije da poduči djecu u dobi od 9 do 16 godina kako sigurno i pravilno sudjelovati u prometu, bilo kao pješaci ili vozači bicikla. Istodobno, policijski djelatnici na taj način djecu podsjećaju na važnost da se pri vožnji biciklom nosi zaštitna kaciga i da se u prometu koristiti tehnički ispravan bicikl. Policajci su također savjetovati mlade bicikliste da pri vožnji bicikla noći upale svjetla te da na sebi nose reflektirajuće prsluke ili reflektirajuću odjeću. Osječka policija ovom je akcijom popularizira i korištenje biciklističkih staza tamo gdje su izgrađene, kao i prometnu površnu namijenjenu za promet ove kategorije sudionika u prometu.


Stranica