Izbjegavanje carinskog nadzora

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 25-godišnjak u jutarnjim satima svojim vozilom, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, preko ilegalnog graničnog prijelaza između RH i BiH prevezao 9 410 kutija cigareta. Tako je izbjegao carinski nadzor i nastavio vožnju autocestom A1.

U utorak, 5. svibnja, uz kaznenu prijavu Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru priveden je 25-godišnji državljanin RH i BIH, koji se sumnjiči da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 25-godišnjak u jutarnjim satima svojim vozilom, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, preko ilegalnog graničnog prijelaza između RH i BiH prevezao 9 410 kutija cigareta. Tako je izbjegao carinski nadzor i nastavio vožnju autocestom A1. Na čvorištu Posedarje policijski službenici su ga zaustavili i uhitili.

Izvršenom pretragom vozila utvrđeno je da se radi o cigaretama marke Ronhil, Walter Wolf i Eva Slims, od čega je tisuću kutija bilo bez nadzorne markice, dok su ostale imale markicu MF RH s oznakom namjene za izvoz. Materijalna štetu iznosi oko 169 tisuća kuna.

Nakon saslušanja istražni sudac je 25-godišnjem muškarcu odredio mjeru zadržavanja.


Stranica