Ratni zločin protiv civilnog pučanstva

Osnovano se sumnja da su osumnjičeni 18. listopada 1991. godine, kao pripadnici neprijateljske vojne formacije tzv. Republike Srpske Krajine, prekršili pravila međunarodnog prava za vrijeme privremene okupacije dijela teritorija Republike Hrvatske jer su u mjestu Stubalj bezrazložno,

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke, u suradnji s policijskim službenicima PU osječko-baranjske, uhitili su danas 40-godišnjeg hrvatskog državljanina s boravištem na području PU osječko-baranjske i 67-godišnjeg hrvatskog državljanina iz mjesta Gornji Hrastovac, Općina Majur. Policija osnovano sumnja da su 1991. godine uhićenici počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog pučanstva na štetu tada 56-godišnjeg hrvatskog državljanina iz mjesta Stubalj u Općini Majur.

Osnovano se sumnja da su osumnjičeni 18. listopada 1991. godine, kao pripadnici neprijateljske vojne formacije tzv. Republike Srpske Krajine, prekršili pravila međunarodnog prava za vrijeme privremene okupacije dijela teritorija Republike Hrvatske jer su u mjestu Stubalj bezrazložno, iz vatrenog oružja usmrtili 56-godišnjeg muškarca koji je bio civil.

Osumnjičenici će danas uz kaznenu prijavu biti dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Sisku.


Stranica