Virovitica: Edukacija predškolske djece o ponašanju u prometu

Iskusni prometni policajci uspješno su odgovarali na mnogobrojna razna pitanja o ponašanju u prometu znatiželjnih 150 budućih školaraca. Mališani iz vrtića „Cvrčak“ u Virovitici pozorno su slušali prometnog policajca i pravila ponašanja u prometu djece kao pješaka, biciklista i putnika u vozilu.

Kako se bliži kraj boravka u vrtičkim igraonicama, koje će najmlađi sudionici u prometu na jesen zamijeniti školskim klupama, virovitički prometni policajci  već nekoliko tjedana ulažu napore u njihovu edukaciju o sigurnom ponašanju u prometu. Budući prvašići će stoga za nekoliko mjeseci kvalitetnije savladavati brojne prometne prepreke i probleme na koje će naići na putu od kuće do škole i obrnuto, a kada neće biti s roditeljima.

Iskusni prometni policajci uspješno su odgovarali na mnogobrojna razna pitanja o ponašanju u prometu znatiželjnih 150 budućih školaraca. Mališani iz vrtića „Cvrčak“ u Virovitici pozorno su slušali prometnog policajca i pravila ponašanja u prometu djece kao pješaka, biciklista i putnika u vozilu. Nakon predavanja policijski službenici djecu su odveli u šetnju gradom gdje su im pokazali kako se treba ponašati u prometu.

Edukacija o ponašanju u prometu namijenjena je za svu predškolsku djecu na području PU virovitičko–podravske. Prije početka školske godine, policijski službenici ponovno će obići prvašiće i posjetiti ih na pravilno ponašanje u prometu.


Stranica