Zaštitna demontažna ograda za osiguranje javnih okupljanja

Varaždinski je gradonačelnik Ivan Čehok predao načelniku PU varaždinske Rade Sitaru zaštitnu demontažnu ogradu za osiguranje javnih okupljanja. Konferenciji za novinare nazočili su i načelnik Odjela policije PU varaždinske Ivan Golubić, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove Grada Varaždina Željko Kušter te tajnik Zajednice športskih udruga

U Policijskoj upravi varaždinskoj u ponedjeljak, 11. svibnja, varaždinski je gradonačelnik Ivan Čehok predao načelniku PU varaždinske Rade Sitaru zaštitnu demontažnu ogradu za osiguranje javnih okupljanja. Konferenciji za novinare nazočili su i načelnik Odjela policije PU varaždinske Ivan Golubić, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove Grada Varaždina Željko Kušter te tajnik Zajednice športskih udruga Grada Varaždina Goran Jukić.

Načelnik Policijske uprave varaždinske izjavio je kako je kroz osiguranje velikog broja javnih okupljanja, kao što su sportske priredbe, kulturno-zabavne manifestacije i drugi javni skupovi, uočena potreba nabavke takve ograde. Naime, metalna zaštitna ograda koristi se za usmjeravanje kretanja posjetitelja kao i radi povećanja njihove sigurnosti.

Kako je dosad za potrebe većih javnih okupljanja takva ograda posuđivana od Policijske uprave zagrebačke, u sklopu Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Varaždina gradonačelniku Ivanu Čehoku predložena je nabavka ograde za potrebe Policijske uprave varaždinske i Grada Varaždina.

Tom je prilikom zahvalio gradonačelniku što je Grad prihvatio projekt i za iznos od 40 tisuća kuna nabavio navedenu ogradu dužine 250 metara.

Varaždinski gradonačelnik pohvalio je inicijativu za nabavkom zaštitne ograde budući da se na području Varaždina tijekom cijele godine organizira vrlo velik broj javnih okupljanja, kako onih sportskog karaktera tako i velik broj koncerata i drugih zabavnih priredbi. Iako na dosadašnjim javnim okupljanjima u Varaždinu nisu zabilježeni veći neredi ni ekscesi, ovakva je ograda potrebna kako bi se povećala sigurnost posjetitelja javnih okupljanja, a time i sigurnost svih građana. Ovo je samo jedan od projekata Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Varaždina koje je, u suradnji svih službi uključenih u rad Vijeća, vrlo aktivno na povećanju razine sigurnosti građana Varaždina.



Stranica