Biciklijada i motorally Križevci

U sklopu oba događaja policijski službenik za prometnu preventivu PP Križevci održao je kraća predavanja o stradavanju vozača motocikala i mopeda, odnosno bicikala u prometu, kao i o pravilima za sudjelovanje navedenih vrsta vozila u prometu.

U Križevcima su u subotu održana dva zanimljiva događaja kojima se promiče prometna kultura.

Na poligonu AMK Križevci organiziran je motorally na kojem je sudjelovalo više desetaka vozača osobnih vozila, motocikala i mopeda, dok su u dvorištu grkokatoličke nadbiskupije Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog poremećaja Sv. Marko Križevčani i Udruga kineziologa Grada Križevci organizirali biciklijadu, kojoj se odazvalo oko 150 biciklista svih uzrasta.

U sklopu oba događaja policijski službenik za prometnu preventivu PP Križevci, Željko Kemenović održao je kraća predavanja o stradavanju vozača motocikala i mopeda, odnosno bicikala u prometu, kao i o pravilima za sudjelovanje navedenih vrsta vozila u prometu. Na predavanju u sklopu biciklijade osobe mlađe od 16 godina podsjetio je i na obavezu nošenja zaštitne kacige.

Okupljeni biciklisti su se zatim uputili u smjeru Vratna, gdje su se natjecali u vožnji spretnosti, a kolonu su po prvi puta pratila tri kontakt-policajca PP Koprivnica, koji službene zadaće obavljaju na biciklima.

Za sudionike motorally-ja, policija je u dvorištu AMK Križevci postavila info-pult s operativnom tehnikom koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu (alkometri, preventivni radar, uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila), a dijeljeni su im i promotivno-edukativni materijali.

















Stranica