U Tovarniku otvorena Referada za upravne poslove

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko otvorio je danas u Tovarniku referadu za upravne poslove. Od danas, 12. svibnja, 6 551 stanovnik naselja Tovarnik, Lovas, Opatovac, Ilača, Tompojevci, Berak, Bokšić, Mikluševci i Čakovci imat će puno manje problema u rješavanju svojih statusnih pitanja

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko otvorio je danas u Tovarniku Referadu za upravne poslove. Ministra su pratili državni tajnik Ivica Buconjić, ravnatelj Uprave za upravne i inspekcijske poslove Žarko Katić i tajnik Kabineta ministra Dubravko Novak. Od danas, 12. svibnja, 6 551 stanovnik naselja Tovarnik, Lovas, Opatovac, Ilača, Tompojevci, Berak, Bokšić, Mikluševci i Čakovci imat će mnogo manje problema pri rješavanju svojih statusnih pitanja jer više neće morati putovati u Vukovar, a samim time više neće imati ni nepredviđene novčane izdatke.

U ovoj Referadi stanovnici će moći ishoditi, odnosno, zamijeniti osobne iskaznice i putne isprave, prijaviti prebivalište ili promijeniti adresu stanovanja. Osim toga moći će zatražiti izdavanje vozačkih dozvola, obaviti registraciju vozila, ali i sve poslove vezane uz nabavu i registraciju oružja, izdavanje radnih i poslovnih dozvola te stjecanje hrvatskog državljanstva.

- Iako se čini da je ovo tek mali dio svakodnevnog rada Ministarstva unutarnjih poslova, on je u svojoj biti vrlo značajan, prvenstveno za građane ovog područja. Činjenica je da je glavni posao MUP-a zaštita osoba i imovine te osiguranje mirnog života naših građana, ali je isto tako vrlo važan segment našeg svakodnevnog rada i reguliranje statusnih pitanja građana i izdavanje dokumenata - rekao je na otvaranju referade za upravne poslove ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko. Ministar Karamarko naglasio je potom da je MUP uvijek spreman na suradnju s jedinicama lokalne uprave i samouprave, a na dobrobit svih građana.

Zgradu i uređenje Referade za upravne poslove osigurala je i uredila općina Tovarnik.

Svečanosti otvaranja Referade nazočili su: načelnik općine Tovarnik Marinko Beljo, načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Josip Grčanac, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i saborski zastupnici s tog područja.



Stranica