Tečaj oživljavanja u Interventnoj jedinici policije u Slavonskom Brodu

Obavljajući redovne poslove policijski službenici često se susreću s unesrećenim osobama kojima je potrebno odmah pružiti prvu pomoć. Policajci su prošli kompletan postupak osnovne kardiopulmonalne reanimacije. Polaznici su postupak ponavljali više puta sve dok ga nisu u potpunosti izveli bez pogreške

U prostorijama Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske prošlog vikenda održan je prvi tečaj kardiopulmonalne reanimacije za interventne postrojbe na kojem su sudjelovali i policijski službenici.

Predsjednik Hrvatskog društva za urgentnu medicinu i kirurgiju, koji je i organizirao tečaj, dr. Boris Hrečkovski rekao je da je vrlo važan ovakav način prenošenja znanja na djelatnike policije i djelatnike drugih profesija kao što su vatrogasci, vojnici i slično. Naime, oni se obavljajući redovne poslove često susreću s unesrećenim osobama kojima je potrebno odmah pružiti pomoć. Direktorica tečaja dr. Blanka Sabolić-Kormendy polaznike je upoznala sa sadržajem tečaja, načinom rada, humanim aspektima pružanja pomoći drugima u nevolji i razlozima zbog kojih je pomoć unesrećenoj osobi potrebno pružiti što prije.

Radom u posebnim skupinama (od po pet polaznika tečaja s liječnicima–instruktorima) svi polaznici, uključujući i predstavnike Odjela policije, Interventne jedinice policije te Postaje prometne policije, prošli su kompletan postupak osnovne kardiopulmonalne reanimacije. Polaznici su postupak ponavljali više puta sve dok ga nisu u potpunosti izveli bez pogreške, a na kraju su dobili Potvrdnice o završenom tečaju te poziv na daljnju suradnju i usavršavanje kroz buduće edukacije, kao i kroz ponavljanje i provjeru stečenih znanja.


Stranica