Mališani u Vinkovcima o prometu uče kroz pjesmu i igru

Djeca iz Dječjeg vrtića "Vedri dani" s velikim su uzbuđenjem policijskim službenicima pokazali što su naučili te su im otpjevali prikladnu pjesmu naziva Semafor. Kroz pjesmu su naučili da crveno svjetlo na semaforu znači „STOJ!“. Posebnu pažnju policijski službenici posvetili su pravilnom i sigurnom kretanju prometnicama

Policijska službenica za prometnu preventivu u Odsjeku za sigurnost cestovnog prometa i njezin kolega za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Vinkovci održali su jučer predavanje u Dječjem vrtiću „Vedri dani“ u Starim Mikanovcima. S velikim zanimanjem 35 mališana slušalo je kako se djeca trebaju sigurno ponašati u prometu.

Djeca su se za ovo predavanje pripremala od početka svibnja kada su kroz pjesmu i igru učili o sigurnosti djece u prometu. S velikim su uzbuđenjem policijskim službenicima pokazali što su naučili te su im otpjevali prikladnu pjesmu naziva Semafor. Kroz pjesmu su naučili da crveno svjetlo na semaforu znači „STOJ!“.

Posebnu pažnju policijski službenici posvetili su pravilnom i sigurnom kretanju prometnicama pa su djecu upoznali s prometnim znacima važnim za njihovo sigurno sudjelovanje u prometu. Istodobno, zaigranim mališanima pokazali su kako treba sigurno prijeći cestu te naglasili da se ne smiju igrati na kolniku. Djecu su podsjetili da se u automobilu moraju voziti u sigurnosnoj sjedalici i koristiti sigurnosni pojas te kad trebaju nositi zaštitnu kacigu. Nakon predavanja djeci i njihovim odgajateljicama policajci su podijelili prigodne knjižice Bonton za vozače i blokove za pisanje.


Stranica