Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 3.91 g/kg

Kako je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u službene prostorije Policijske uprave varaždinske te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će se nadležnom prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Foto: Ilustracija

U Banjšćini se jučer oko 6.20 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac u dobi od 28 godina upravljao je osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 3.91 g/kg. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sišao udesno van kolnika gdje je prednjim desnim dijelom vozila udario u dvorišne ograde dviju vikend kuća.

Nastala materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna. Kako je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u službene prostorije Policijske uprave varaždinske te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će se nadležnom prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Pisane vijesti