Nastavak pojačanih mjera na suzbijanju pijančevanja i kršenju članka 95 Obiteljskog zakona

Protekli vikend policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prodaje i točenja alkoholnih pića maloljetnim osobama, konzumiranja alkohola na javnim površinama, zaticanja maloljetnika bez nadzora punoljetne osobe nakon 23 sata, te drugih prekršaja i kaznenih djela.  

Foto: Ilustracija

Protekli vikend policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prodaje i točenja alkoholnih pića maloljetnim osobama, konzumiranja alkohola na javnim površinama, zaticanja maloljetnika bez nadzora punoljetne osobe nakon 23 sata, te drugih prekršaja i kaznenih djela. Mjere su poduzimane u suradnji s djelatnicima Državnog inspektorata, te Komunalnim redarstvom grada Čakovca.

 

Na području Policijske postaje Čakovecu suradnji s djelatnicima Inspektorata utvrđena su 3 prekršaja, od čega 1 prodaje alkoholnih pića maloljetnim osobama u trgovini, te 2 točenja alkoholnih pića maloljetnim osobama u ugostiteljskim objektima. Nadalje, u suradnji s komunalnim redarstvom utvrđeno je čak 65 prekršaja konzumiranja alkohola na javnim površinama, a od navedenog broja 14 je maloljetnika u starosti od 16 do 18 godina. Na području grada Čakovca utvrđena su i 2 kaznena djela zlouporabe opojnih droga.

Na području Policijske postaje Prelogu suradnji s Inspektoratom izvršen je nadzor jednog ugostiteljskog objekta, a tom prilikom zatečen je 1 maloljetnik koji je nakon 23 sata bio bez nadzora punoljetne osobe.

Na području Policijske postaje Mursko Središćeizvršen je nadzor 7 ugostiteljskih objekata i šetnice u Murskom Središću kojom prilikom je provjereno 89 osoba, ali nije bilo utvrđenih prekršaja.

I ovom prilikom upozoravamo ugostitelje, trgovce i roditelje da su dužni odgovorno postupati u svom radu i odgoju posebice uzevši u obzir maloljetnike i prodaju ili davanje alkoholnih pića.

Policijski službenici će i nadalje vršiti pojačani nadzor, te podnositi adekvatne prijave, a podsjećamo da su novčane kazne ugostiteljima i trgovcima iznimno visoke.