Održana predstava "Nasilje - za nasilje nema opravdanja"

Foto: PU karlovačka

Predstava pod nazivom Nasilje - za nasilje nema opravdanja jučer, 30. listopada održana je u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu pred oduševljenom publikom tristotinjak osmaša i njihovih nastavnika iz karlovačkih osnovnih škola. Predstavu je režirao poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović, a izveli su je glumci Marko Makovčić i Dunja Fajdić.
Nadahnuti glumci su kroz niz malih i kratkih scena s publikom analizirali svakodnevno nasilje, upoznali ih s mitovima nasilja i podučili prepoznavanju svih oblika nasilja – psihičkog, fizičkog, seksualnog i ekonomskog nasilja. Djeca i mladi naučili su da nitko ne zaslužuje biti zlostavljan, a život bez nasilja temeljno je pravo svake osobe.
Ova predstava je nastavak zajedničke preventivne kampanje pod nazivom Živim život bez nasilja koju provodi MUP i UNDP s ciljem borbe protiv nasilja nad ženama, nasilja u obitelji, nasilja među mladima. Predstava je dio THE/ARTO projekta koji je prvi sustavni projekt edukacije djece kroz umjetnost u Hrvatskoj. Uz pomoć glumaca i glumačke umjetnosti, kroz formu kazališne predstave, djeca i mladi razvijaju komunikaciju, sigurnost i maštu te uče o temama i događajima iz njihovog svakodnevnog života.
Među publikom nalazili su se i članovi Vijeća za prevenciju Grada Karlovca koji su svojim dolaskom podržali nastavak provođenja ove bitne preventivne kampanje.