Međunarodna radionica u sklopu projekta „Ljubičice u školama“

Foto: PU karlovačka

Dana 5. i 6. studenog u prostorijama Obrtničke komore u Karlovcu održan je seminar u sklopu projekta Ljubičice u školama. Policija se priključila ovom seminaru te smo održali predavanje pod nazivom Prevencija nasilja. Partneri u ovom  projektu su Karlovačka županija i regija Taurage iz Litve, a sami projekt financiran je iz fondova Europske unije i u sklopu njega organizirani su seminari u Karlovcu i regiji Taurage.

Na seminaru su prezentirani programi koji se tiču nasilja u školama i dječjim vrtićima iz naše županije i iz regije Taurage, ali i drugi preventivni programi koji se provode u Gradu Karlovcu. Ujedno organiziraju se i radionice za djecu u školama obje regije, međunarodne konferencije, tiskanje letaka, nabavka tehničke opreme te ljetni kampovi za djecu, roditelje i pedagoge.

Cilj projekta je unaprjeđenje kapaciteta ustanova za kvalitetnu prevenciju nasilja među djecom i mladima, te unaprjeđenje znanja djece i roditelja o prevenciji nasilnog ponašanja kod djece, prepoznavanju uloge žrtve i zlostavljača.