Novi veleposlanik SAD-a u nastupnom posjetu ministru Ostojiću

Ranka Ostojića je danas u 16 sati nastupno posjetio Kenneth H. Merten, novi veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

Ranka Ostojića je danas u 16 sati nastupno posjetio Kenneth H. Merten, novi veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.  Ministar je Njegovoj ekselenciji  pohvalio suradnju sa Sjedinjenim Državama kao najbolju do sada kao i  suradnju Ministarstva sa Jamesom Foleyem, Mertenovim prethodnikom te zajedničku borbu protiv kriminala na globalnoj razini. Spomenuta su dvadeset i trojica policijskih službenika koji služe u različitim mirovnim misijama izvan Republike Hrvatske.
Njegova je ekselencija podržala je zajednički rad dvije države, kao i činjenicu da je takva suradnja pozitivna i za susjedne zemlje koje je nedavno posjetila  Državna tajnica Hillary Rodham Clinton. Ministar je Mertenu uručio hrvatsko – engleski i englesko - hrvatski  Rječnik pravosudnog i policijskog nazivlja Blanke Klemar Prše.
Kennet H. Merten veleposlanik je u Hrvatskoj  od 3. listopada ove godine. Naslijedio je Jamesa Foleya, a prije veleposlaništva u Hrvatskoj dva je mandata bio ambasador u Port-au-Princeu na Haitiju. Diplomatsko mu iskustvo, također, uključuje dužnosti u Njemačkoj, Francuskoj te Američkoj misiji pri Europskoj uniji u Bruxellesu.



Pisane vijesti