Vikend-akcija u prometu: zabilježeno 412 prekršaja

 Tijekom proteklog vikenda, od 9. do 11. studenog, policijski službenici su na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli akcije u prometu, s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola, ali i drugih prekršaja u cestovnom prometu.
Tako je tijekom ovog vikenda zabilježeno ukupno 412 prometnih prekršaja. Najviše vozača, odnosno 101 osoba, sankcionirana je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

  

            Tijekom proteklog vikenda, od 9. do 11. studenog, policijski službenici su na  području Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli akcije u prometu, s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola, ali i drugih prekršaja u cestovnom prometu.

            Tako je tijekom ovog vikenda zabilježeno ukupno 412 prometnih prekršaja.  Najviše vozača, odnosno 101 osoba, sankcionirana je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.  69 vozača  zatečeno je u vožnji pod utjecajem alkohola, dok su 2 vozača zatečena u vožnji pod utjecajem opojnih droga. Ostalih 240 prekršaja odnose se na nekorištenje pojasa i zaštitne kacige, upravljanje vozilom za vrijeme zabrane ili prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nepropisno pretjecanje, upravljanje tehnički neispravnim vozilima, kao i vozilima kojima je istekao rok važenja prometne dozvole i slično.

            Tijekom vikenda zabilježeno je 27 prometnih nesreća, u kojima je 6 osoba lakše, dok su 3 osobe teže ozlijeđene.

            Napominjemo da će se sa spomenutim akcijama nastaviti i dalje, a sve u cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu. Stoga upućujemo sve sudionike u prometu, a posebno vozače, na potrebu poštivanja zakonskih propisa, ne samo radi izbjegavanja predviđenih sankcija, već radi toga što svojim neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoje i živote drugih sudionika.