Ravnatelj policije Vlado Dominić otvorio koordinacijski centar u mađarskom gradu Mohacsu

Glavni ravnatelj hrvatske i mađarske policije Vlado Dominić i Jȯzsef Hatala u mađarskom gradu Mohacsu, jučer 6. prosinca, svečano su otvorili Zajednički koordinacijski centar.

Glavni ravnatelj hrvatske i mađarske policije Vlado Dominić i Jȯzsef Hatala u mađarskom gradu Mohacsu, jučer 6. prosinca, svečano su otvorili Zajednički koordinacijski centar. Otvaranjem navedenog Centra ujedno je okončana zadnja komponenta regionalnog IPA Projekta suradnje policije u prekograničnom području Dunava na hrvatsko-mađarskoj granici CoPo, vrijednog gotovo 250.000 eura, koji je kroz proteklih 16 mjeseci bitno unaprijedio jedinstveni model nadzora na budućim vanjskim granicama EU.S druge pak strane, bilateralno je samo okrunio dugogodišnju izvrsnu i plodonosnu suradnju policija dviju država.

Stavljanje u funkciju zajedničkog centra Mohacsu podignuta je razina sigurnosti u prekograničnom području Dunava hrvatsko-mađarskoj granici te osiguranje slobodnog kretanja ljudi, a što je jedan od najvažnijih ciljeva i vrijednosti Europske unije, istaknuo je ravnatelj Dominić, s čim se složio i  ravnatelj mađarske plicije Jȯzsef Hatala.

Prilikom otvaranja spomenutog Centra pored predstavnika obiju policija, s mađarske strane bili su i brojni predstavnici civilne lokalne i regionalne vlasti te organizacija civilnog društva.



Pisane vijesti