Forenzički stručnjaci iz Beograda u posjetu Centru "Ivan Vučetić"

U posjet Centru "Ivan Vučetić" ovog su tjedna u četverodnevni posjet došla četiri vještaka Nacionalnog kriminalističko-tehničkog Centra (NKTC) iz Beograda.

U posjet Centru "Ivan Vučetić" ovog su tjedna u četverodnevni posjet došla četiri vještaka Nacionalnog kriminalističko-tehničkog Centra (NKTC) iz Beograda. Posjet je organiziran u okviru projekta „European Mentorship for Forensic Accreditation u kojem Centar "Ivan Vučetić" sudjeluje kao mentor laboratorij Nacionalnom kriminalističko-tehničkom Centru iz Beograda. Tijekom posjeta održan je i radni sastanak čija je glavna tema bila obuka djelatnika NKTC-a za izradu priručnika za stručno osposobljavanje iz područja bioloških i toksikoloških vještačenja. Također, kolege iz Beograda imali su priliku vidjeti kako primjena sustava upravljanja kvalitetom prema međunarodnoj normi  ISO 17025 izgleda u praksi – primjena dokumentacije sustava, provedba zahtjeva općih i specifičnih dokumenata, pregled zapisa o provedenim vještačenjima i dr. 

Ovaj se projekt već po drugi puta provodi u organizaciji krovne europske organizacija forenzičnih instituta ENFSI (European Network of Forensic Science Institutes), čiji punopravni član je i Centar „Ivan Vučetić“. U okviru projekta, koji je započeo u ožujku prošle godine i trajat će do kraja 2013, akreditirani laboratoriji pomažu neakreditiranim laboratorijima u implementaciji sustava upravljanja kvalitetom sukladno međunarodnoj Normi ISO 17025.  

Sljedeća aktivnost predviđena je za veljaču 2013. kada bi vještaci Centra „Ivan Vučetić“  trebali posjetiti Nacionalni kriminalističko-tehnički Centrar u Beogradu.



Pisane vijesti