Dragovoljna predaja oružja i eksploziva

U prilog uspješnom nastavku akcije „Manje oružja – manje tragedija“ na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske govori i prošlotjedna dragovoljna predaja veće količine oružja i streljiva u mjestu bivše vukovarske općine. 

U prilog uspješnom nastavku akcije „Manje oružja – manje tragedija“ na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske govori i prošlotjedna dragovoljna predaja veće količine oružja i streljiva u mjestu bivše vukovarske općine. Osoba koja je željela ostati anonimna, predala je prošlog tjedna policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu:  

  • 600 komada streljiva call 7,62 mm,
  • 1 ručnu obrambenu bombu,
  • 2 kilograma vojnog eksploziva TNT-a,
  • 6 električnih detonirajućih kapisli i
  • 1 automatsku pušku M70 AB-2, cal 7,62 mm.

Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti