Sudar putničkog i teretnog vlaka

Jučer, 17. prosinca, oko 17 sati na dionici željezničke pruge između Križevaca i Koprivnice, sudarili su se putnički i teretni vlak.

Foto: Ilustracija

Jučer, 17. prosinca, oko 17 sati na dionici željezničke pruge između Križevaca i Koprivnice, sudarili su se putnički i teretni vlak.

Teretnim vlakom broj 45906 upravljao je 47 - godišnji strojovođa, a  u 24 vagona prevozio je ugljen i  prometovao na relaciji Rijeka – Koprivnica. Kod Carevdara, zbog uzbrdice i loših vremenskih uvjeta kotači lokomotive su proklizali i vlak je stao. Na stražnji kraj vlaka naletio je putnički motorni vlak  broj  2353, s dva putnička vagona, kojim je upravljao 49 - godišnji strojovođa, a prometovao je na relaciji  Križevci - Koprivnica i prevozio 13 putnika.

Prilikom sudara strojovođa putničkog vlaka i kondukter u vlaku, te sedam putnika lakše su ozlijeđeni, dok je 54 - godišnja putnica teže ozlijeđena. Svim ozlijeđenim osobama pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici u Koprivnici, a strojovođa putničkog vlaka i teže ozlijeđena putnica zadržani su na daljnjem liječenju.

Očevid na mjestu događaja, po nalogu Općinskog državnog odvjetnika, obavili su policijski službenici Policijske postaje Križevci, uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić', MUP.a RH.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da strojovođe putničkog i teretnog vlaka nisu bili pod utjecajem alkohola.

Željeznički promet na dionici pruge između Križevaca i Koprivnice za vrijeme obavljanja očevida bio je zatvoren od 17.10 do 0.44 sati.

Policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja uzroka ove željezničke nesreće.