Osumnjičen da je počinio tri razbojništva

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak počinio još dva razbojništva, 18. prosinca u Tratinskoj i 20. prosinca u Draškovićevoj ulici, također u poslovnicama za okup plemenitih metala.  

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta i V. Policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio tri kaznena djela razbojništva na štetu poduzeća iz Kastva i Zagreba.

Osumnjičeni je 24. prosinca u Vlaškoj ulici maskiran i prijeteći oštrim predmetom počinio razbojništvo nad 23-godišnjom zaposlenicom poslovnice za otkup plemenitih metala i otuđio 1.100 kuna te se trčeći udaljio. Policijski službenici V. Policijske postaje uočili su razbojnika te ga sustigli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak počinio još dva razbojništva, 18. prosinca u Tratinskoj  i 20. prosinca u Draškovićevoj ulici, također u poslovnicama za okup plemenitih metala. Ukupna materijalna šteta počinjenja ovim kaznenim djelima iznosi 11.200 kuna. Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom je državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeta kaznena prijava te posebno izvješće.



Pisane vijesti