Spriječen ilegalni prelazak granice 23 stranca

Ilegalci, sedam državljana Eritreje, pet državljana Malija, tri državljana Alžira, dva državljana Tunisa i Maroka te jedan državljanin Sirije i Gvineje, zatečeni su u blizini Mučića, Permana, Šapjana i Rupe. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, posebice djelatnici granične policije kontinuirano postupaju u cilju sprječavanja ilegalnih migracija na području graničnih prijelaza i u dubini teritorija.

Tako su jučer, 26. prosinca od 4 sata ujutro do ponoći u četiri navrata spriječili 21 stranog državljanina da ilegalno prijeđu državnu granicu s Republikom Slovenijom. Ilegalci, sedam državljana Eritreje, pet državljana Malija, tri državljana Alžira, dva državljana Tunisa i Maroka te jedan državljanin Sirije i Gvineje, zatečeni su u blizini Mučića, Permana, Šapjana i Rupe. Utvrđeno je kako se radi o tražiteljima azila te su prekršajno procesuirani temeljem odredbi Zakona o azilu.

Isto tako, jučer oko 19 sati na željezničkom kolodvoru u Moravicama u vlaku koji prometuje na relaciji Zagreb-Rijeka zatečen je turski državljanin. Policija iz Vrbovskog je utvrdila kako je napustio Prihvatilište za tražitelje azila da bi pokušao ilegalno prijeći državnu granicu. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o azilu protiv njega je podnijet optužni prijedlog.

Nadalje, 24. prosinca oko 8.45 sati na graničnom prijelazu Rupa na ulasku u Republiku Hrvatsku u teretnom vozilu stranih registracijskih oznaka pronađen je državljanin Afganistana. Priveden je u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno kako se na području Italije, bez znanja vozača ukrcao i sakrio u tovarnom prostoru u kojem su prevožene naranče. Afganistanac nije ozlijeđen, a po završetku postupka donijeto je rješenje kojim je protjeran iz Republike Hrvatske te je vraćen u zemlju iz koje je ušao na teritorij Republike Hrvatske.



Pisane vijesti