Prijavljene prijevare putem internetskih oglasa

Kada je prijevozničkoj tvrtci uplatio polovicu iznosa na račun jedne banke u inozemstvu, automobil je trebao krenuti sa dokumentima za RH, ali su ga nakon nekoliko dana kontaktirali iz prijevozničke tvrtke tražeći uplatu ostatka novca ili će odustati od transporta.  

Foto: Ilustracija

Bjelovarsko-bilogorskoj policiji jučer je 46-godišnjak iz okolice Bjelovara prijavio kazneno djelo prijevare počinjeno na njegovu štetu. U prijavi je naveo da je 4. siječnja 2013. godine na jednom internetskom oglasniku pronašao oglas o prodaji osobnog automobila za novčani iznos od nekoliko tisuća eura. Kako je kontakt sa prodavateljem bio moguć samo putem elektronske pošte,  kontaktirao ga je i dobio podatak da je auto trenutno u inozemstvu, ali da ima registracijske tablice Republike Hrvatske te da se prodaje povoljno zbog velikih troškova prijevoza iz inozemstava. Kada je prijevozničkoj tvrtci uplatio polovicu iznosa na račun jedne banke u inozemstvu, automobil  je trebao krenuti sa dokumentima za RH, ali su ga nakon nekoliko dana kontaktirali iz prijevozničke tvrtke tražeći uplatu ostatka novca ili će odustati od transporta. Nakon toga je prijavitelj uplatio ostatak novca u istu banku i na isti račun. Sa prodavateljem i prijevoznikom je nastavio kontaktirati do 18. siječnja, kada su mu prestali odgovarati na e-mail poruke, a prije toga su stalno izmišljali razloge kašnjenja dostave vozila.  

Istog dana 27-godišnjakinja iz Bjelovara je prijavila da je prevarena tako što je od 37-godišnjakinje iz Sesveta putem jednog internetskog oglasnika naručila dva para ženskih čizama te izvršila uplatu prilikom preuzimanja paketa poštanske pošiljke u novčanom iznosu od nešto manje od 800 kuna. Kada je otvorila preuzeti paket u njemu se nalazila roba koja nije odgovarala naručenoj.



Pisane vijesti