U Splitu prikupljeno rekordnih 169 doza krvi

Akciji se, pored policijskih službenika odazvalo i nekoliko građana, kao i umirovljenih policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske. Čak 178 dobrovoljnih darivatelja, 165 djelatnica i djelatnika, 13 građana i umirovljenih djelatnika, zajedno su dali rekordnih 169 doza krvi.

U prostorijama Specijalne jedinice policije Split, Mravinci Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinska je prethodna dva dana, u suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Grada Splita, organizirao prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akciji se, pored policijskih službenika odazvalo i nekoliko građana, kao i umirovljenih policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske. Čak 178 dobrovoljnih darivatelja, 165 djelatnica i djelatnika, 13 građana i umirovljenih djelatnika, zajedno su dali rekordnih 169 doza krvi. Po prvi put krv je dalo sedam novih darivatelja, a zabilježeni su i rekorderi u darivanju, pa njihova imena ponosno ističemo: umirovljeni policijski službenik Toni Gaće krv je darovao po 74. put,  policijski službenik Policijske postaje Omiš Marin Banović po 51. put,  Vlado Kolak, umirovljeni policijski službenik dao je krv po 48. put, dok su po 46. put krv darovali Predrag Kunac iz Postaje prometne policije Split i Stipan Skejić iz Sektora kriminalističke policije.

Klub danas broji 435 aktivnih članova, koji su zaslužni za dosadašnje uspješne akcije darivanja krvi, a trenutno je najaktivniji klub na području Splitsko-dalmatinske županije.  Cilj je osigurati dovoljne količine krvi onima kojima je potrebna. Tijekom godine Klub organizira četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a iduća  je planirana u svibnju ove godine. Veseli nas što smo ovom akcijom prestigli do tad rekordnu brojku od 140 doza krvi, koliko je prikupljeno u nedavno provedenoj akciji ovog Kluba. Posebno pohvaljujemo policijskih službenike koji su iz udaljenijih mjesta naše županije došli u Split kako bi se odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji, pa je tako policijskih postaja iz Makarske, Imotskog i Vrgorca akciji pristupilo čak 29 dobrovoljnih darivatelja krvi.



Pisane vijesti