Sitno rezani duhan i oružje

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice su u utorak na zagrebačkoj obilaznici kod čvora Buzin zaustavili teretno vozilo marke „Fiat Ducato“, kojim je upravljao 61-godišnjak, dok su na benzinskoj postaji na autocesti Zagreb-Karlovac zaustavili vozilo marke „Renault Scenic“ kojim je upravljao 46-godišnjak.

Kriminalističkim istraživanjem, koje su proveli policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, utvrđeno je da su navedene osobe prevozile sitno rezani duhan pakiran u vreće od 10 kg, ukupne težine 2020 kg. Navedeni duhan predan je službenicima Carinarnice Zagreb na daljnje postupanje i podnošenje optužnog prijedloga.

Operativnim radom došlo se do podatka da su duhan preuzeli na području PU bjelovarsko-bilogorske, u mjestu Lončarica od 69-godišnjaka, gdje je provedenom dokaznom radnjom - pretragom skladišnog prostora pronađeno još 1440 kg sitno rezanog duhana, 3 puške vojnog podrijetla, veća količina streljiva i noćna optika.

Protiv 69-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljene trgovine iz čl. 264 i kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. KZ-a RH.   

Zajedničko postupanje policijskih službenika Uprave za granicu, PU zagrebačke i PU bjelovarsko-bilogorske dovelo je do uspješno provedenog kriminalističkog istraživanja i pronalaska veće količine sitno rezanog duhana i drugih predmeta. 



Pisane vijesti