Prijevara u gospodarskom poslovanju

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom, 33-godišnjakom i 56-godišnjakom. Sumnjiče se da su kao odgovorne osobe trgovačkog društva, od 1. siječnja 2009. do  

Foto:Ilustracija

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom, 33-godišnjakom i 56-godišnjakom. Sumnjiče se da su kao odgovorne osobe trgovačkog društva, od 1. siječnja 2009. do 5. svibnja 2011. godine, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, kao osiguranje naplate izdali su ovjerene bjanko zadužnice iako su znali da na žiro računu društva nema sredstava za podmirenje dugova. Time su doveli u zabludu odgovornu osobu drugog trgovačkog društva koje im je isporučilo grafički materijal u vrijednosti većoj od  830 tisuća kuna. Slijedi podnošenje posebnog izvješća zbog kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave i prijevare u gospodarskom poslovanju nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.  



Pisane vijesti