Priopćenje za medije

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe za unutarnju kontrolu MUP-a i Službe za nadzor, unaprjeđenje rada i razvoj policije Ravnateljstva policije proveli su izvanredni nadzor u PU međimurskoj, a vezano uz pritužbu pokojnog policijskog službenika PP Mursko Središće Dine Molara.

Naime, pokojni Dino Molnar je krajem prošle godine Unutarnjoj kontroli MUP-a podnio pritužbu u kojoj je naveo niz konkretnih događaja ukazujući na moguće nezakonite radnje i propuste pojedinih rukovoditelja i policijskih službenika PU međimurske.

Obavljenim nadzorom u PU međimurskoj Unutarnja kontrola MUP-a je utvrdila da je pritužba Dine Molnara većim dijelom neutemeljena. Utvrđena je utemeljenost pojedinih navoda u pritužbi koji se odnose na propuste u primjeni metodologije rada. U skladu s tim rukovoditeljima PU međimurske naloženo je poduzimanje određenih aktivnosti kako bi se takvi propusti izbjegli u budućem radu. Temeljem izvješća Unutarnje kontrole protiv nekoliko policijskih službenika pokrenut će se disciplinski postupak.

Što se tiče navoda o ometanju u napredovanju nadzor je utvrdio da je policijski službenik Dino Molnar na svoje traženje premješten iz PU dubrovačko-neretvanske u PU međimursku, a 2008. godine na svoj zahtjev i uz suglasnost načelnika PU međimurske upisao je preddiplomski stručni studiji kriminalistike. Nakon završetka studija, podnio je zahtjev za nastavak školovanja na specijalističkom diplomskom stručnom studiju kriminalistike za što nije dobio suglasnost načelnika policijske uprave obzirom da nije bilo potreba službe za visokom stručnom spremom .

Budući da je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu također zaprimilo pritužbu Dine Molnara, sve prikupljene obavijesti, utvrđene u izvanrednom nadzoru, dostavit će se navedenom državnom odvjetništvu.