Reakcija načelnika PU zagrebačke

Ispričavam se javnosti zbog te nedorečenosti, no u trenutku davanja izjave nisam niti želio niti smio prejudicirati postojanje i nekih drugih motiva koji su još uvijek predmet istraživanja, a što sam dao naslutiti kada sam govorio da je to jedan suludi čin. 

Povodom medijskih natpisa o izjavi načelnika Policijske uprave zagrebačke Gorana Burušića na konferenciji za medije održanoj u nedjelju, 27. siječnja, povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja vezanog za eksploziju na Trgu bana Josipa Jelačića 23. siječnja, prenosimo njegovu reakciju:

"Točno je da sam izjavio kako se radilo o obijesti počinitelja, a što je u javnosti dovelo do zaključka kako je to bio jedini motiv za počinjenje ovog djela. Ispričavam se javnosti zbog te nedorečenosti, no u trenutku davanja izjave nisam niti želio niti smio prejudicirati postojanje i nekih drugih motiva koji su još uvijek predmet istraživanja, a što sam dao naslutiti kada sam govorio da je to jedan suludi čin. U svakom slučaju, ta okolnost ni na koji način ne utječe na postojanje svih konstitutivnih elemenata kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, dogovor za počinjenje kaznenog djela (njih petorica) te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljane oružja i eksplozivnih tvari i pomaganje u počinjenju kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (jedan počinitelj), za koja su prijavljeni počinitelji nadležnom državnom odvjetništvu." 



Pisane vijesti