Sisak: Otkriven počinitelj niza teških krađa

Policijski službenici Policijske postaje Sisak proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim mladićem iz Siska, zbog sumnje da je od početka listopada prošle godine pa do prošlog tjedna u Sisku i Lekeniku počinio ukupno 11 teških krađa provaljivanjem.

Policijski službenici Policijske postaje Sisak proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim mladićem iz Siska, zbog sumnje da je od početka listopada prošle godine pa do prošlog tjedna u Sisku i Lekeniku počinio ukupno 11 teških krađa provaljivanjem.        

Istraživanjem je utvrđeno da je početkom listopada provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Marijana Cvetkovića u Sisku te ukrao mesne prerađevine, odnosno 13 kilograma sirovih ćevapa i ražnjića kao i razno alkoholno i bezalkoholno piće, čime je 50-godišnjeg vlasnika oštetio za više od tisuću kuna.

Krajem listopada provalio je u prostorije političke stranke u Ulici Stjepana i Antuna Radića iz kojih se udaljio ništa ne ukravši, dok je sredinom studenog nasilno ušao u ljekarnu u Ulici Josipa Juraja Strossmayera i ukrao nekoliko stotina kuna.

Krajem prosinca je u Ulici braće Kavurić provalio u više prostorija sisačkog poduzeća odakle je ukrao prijenosno računalo, dok je u isto poduzeće provalio i sredinom siječnja gdje je nasilno otvorio vrata na uredima iz kojih ništa nije ukrao. Ništa nije ukrao ni iz u zgrade sisačkog Doma zdravlja u istoj ulici gdje je početkom siječnja provalio u više ordinacija i ambulanti.  

Od 18. do 21. siječnja u Ulici Ante Kovačića je ušao u otvorenu zgradu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu gdje je potom provalio u dva ureda te u jednom razbacao stvari, dok je u drugom iz ladice ukrao nekoliko tisuća kuna.

Istraživanjem je također utvrđeno da je  25./26. siječnja na gradskom stadionu u Ulici Borisa Brnada nasilno ušao u nekoliko prostorija sportskih društava te iz jedne ukrao više stotina kuna.

Istog vikenda je provalio i u dvije crkve u ulicama Antuna Grahovara i Kralja Tomislava u Sisku iz kojih ništa nije ukrao, dok je posljednju provalu počinio prošlog tjedna u Zagrebačkoj ulici u Lekeniku gdje je provalio u crkvu i iz kutija za milodare ukrao nekoliko stotina kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnji Siščanin je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Zbog sumnje da je i na području Zagreba počinio kaznena djela daljnje kriminalističko istraživanje nad njim nastavili su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke te tom prilikom utvrdili da je na području Centra počinio šest teških krađa, dok je na području Velike Gorice počinio jednu tešku krađu. Zbog kaznenih djela počinjenih na području Zagreba predan je u Pritvorsku jedinicu te je nakon saslušanja kod Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu doveden Sucu istrage u Zagrebu koji mu je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.