Sisak: "Razbijen" dilerski lanac

Foto: PU sisačko-moslavačka

Danas je u prostorijama Policijske uprave sisačko-moslavačke u Sisku, Rimska 19, održana redovna konferencija za medije na kojoj je gost bio voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke, Mato Vukoje.

Naime, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga ove policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad sedmoricom Siščana i trojicom Zagrepčana, starosti od 23 do 32 godine, zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dok je jedan od njih, Siščanin star 31 godinu, počinio i kazneno djelo omogućavanja trošenja droga.

Opsežnim kriminalističkim istraživanjima je utvrđeno da su tijekom siječnja i veljače ove godine na području Siska krajnjim konzumentima prodavali marihuanu. Kod njih, krajnjih konzumenata, pronađeno je i oduzeto ukupno 196.5 grama marihuane.

Po nalozima Županijskog suda u Sisku policijski službenici su u nekoliko pretraga stanova u Sisku pronašli ukupno 294.8 grama marihuane, od čega je najveći dio pronađen kod 31-godišnjaka. Prilikom pretrage njegovog stana on je pokušao uništiti drogu te pobjeći, a pretražen je i osobni automobil 25-godišnjeg Siščanina prilikom čega je pronađeno 10 900 kuna.

U suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke su, po nalogu Županijskog suda u Zagrebu, također pretraženi stanovi osumnjičenih Zagrepčana prilikom čega je pronađeno ukupno 639.3 grama marihuane, dvije digitalne vage te nekoliko mobitela.

Sve pronađeno je od osumnjičenih oduzeto.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv petorice osumnjičenih je kaznena prijava podnesena redovnim putem, dok su ostala petorica uz kaznenu prijavu zbog djela koja su počinili predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Nakon saslušanja kod Općinskog državnog odvjetnika četvorica osumnjičenih su pušteni na slobodu, dok je 25-godišnji Siščanin doveden Sucu istrage Županijskog suda u Sisku koji mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora.