U pet poslovnica pošte 50-godišnjak počinio razbojništva

Foto: PU karlovačka

Opsežnim i u relativno kratkom vremenu provedenim kriminalističkim istraživanjima djelatnika Policijske uprave karlovačke razriješili smo pet kaznenih djela razbojništva počinjenih u poslovnicama pošte tijekom ove godine i to tri na području grada Karlovca i dva na području grada Duge Rese, a koje je počinio hrvatski državljanin star 50 godina.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29. siječnja 2013. godine oko 19.25 sati 50-godišnjak maskiran ušao u poslovnicu pošte u Karlovcu u Meštrovićevoj ulici, te uz prijetnju pištoljem nad tri zaposlenice počinio razbojništvo i otuđio više od 12 tisuća kuna, te se udaljio u nepoznatom pravcu.

31. siječnja 2013. godine oko 19.43 sati 50-godišnjak je s kapuljačom preko glave i sa sunčanim naočalama ušao u poslovnicu pošte u Karlovcu u Meštrovićevoj ulici, te uz prijetnju pištoljem počinio razbojništvo nad dvoje zaposlenika i otuđio više od 44 tisuće kuna, te se udaljio u nepoznatom pravcu.

7. veljače 2013. godine oko 7.05 sati 50-godišnjak je maskiran ušao u poslovnicu pošte u Karlovcu na Trgu kralja Petra Svačića, te uz prijetnju pištoljem počinio razbojništvo nad zaposlenicom i otuđio više od tri tisuće kuna, te se udaljio u nepoznatom pravcu. 

14. veljače 2013. godine oko 18.50 sati 50-godišnjak je maskiran ušao u poslovnicu pošte u Dugoj Resi na Trgu sv. Jurja, te uz prijetnju pištoljem počinio razbojništvo nad dvoje zaposlenika od kojih je otuđio više od 38 tisuća kuna i udaljio se u nepoznatom pravcu.

22. veljače 2013. godine oko 19.45 sati 50-godišnjak je maskiran ušao u poslovnicu pošte u Dugoj Resi na Trgu sv. Jurja, te uz prijetnju plastičnim pištoljem počinio razbojništvo nad dvije zaposlenice od kojih je otuđio više od 34 tisuće kuna. Nakon počinjenog razbojništva, a na izlasku iz poslovnice pošte policijski službenici uhitili su 50-godišnjaka.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima veća je od 133 tisuće kuna.

Zbog sumnje da je počinio prethodno navedenih pet kaznenih djela razbojništva opisanih u čl. 230. Kaznenog zakona 50-godišnjak je 23. veljače 2013. godine uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a jučer tijekom dana ispitan je od strane državnog odvjetnika, nakon čega mu je sudac istrage odredio istražni zatvor. 

Napomenuli bismo da je tijekom ove godine na području naše policijske uprave evidentirano sedam kaznenih djela razbojništva od kojih je šest razriješeno. Od tih sedam razbojništava, jedno razbojništvo bilo je u pokušaju i ono je za sada nerazriješeno. Usporedbe radi, tijekom prva dva mjeseca prošle godine evidentirali smo osam kaznenih djela razbojništva od kojih je pet razriješeno, a tri nerazriješena.