Obilježena 22. obljetnica osnutka SJP "Grom"

Foto: PU karlovačka

U petak, 1. ožujka u bazi Interventne jedinice policije u Malom Erjavcu polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem i u Spomen sobi poginulim i smrtno stradalim pripadnicima jedinice obilježena je 22. obljetnica osnivanja Specijalne jedinice policije Grom Policijske uprave karlovačke. 
Uz izaslanstvo Policijske uprave karlovačke koje je predvodio načelnik Tomislav Kotić polaganju su se priključili i ratni načelnici i zapovjednici, te ratni zapovjednik Specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske general pukovnik Mladen Markač
Ovom prigodom načelnik Kotić je sedmorici aktivnih policijskih službenika koji su u postrojbi punih 20 godina uručio prigodne plakete a prilikom obraćanja medijima zapovjednik Perković, načelnik Kotić i general Markač prisjetili su se teških trenutaka i zasluga Specijalne jedinice policije Grom Policijske uprave karlovačke u Domovinskom ratu, te im zahvalili u njihovom doprinosu u stvaranju demokratske i neovisne Republike Hrvatske.
Neposredno prije dolaska u Mali Erjavac general Markač posjetio je Policijsku upravu karlovačku gdje ga je ugostio načelnik Kotić sa suradnicima i tom prilikom zapalio je svijeću pred spomen obilježjem poginulim i nestalim pripadnicima Policijske uprave karlovačke. U kratkom druženju prisjetili su se suradnje tijekom Domovinskog rata, njegovih teških dana u Den Haagu i doprinosa specijalaca u Domovinskom ratu.
Svoj posjet general Markač završio je prisustvovanjem na redovnoj skupštini Udruge Specijalne jedinice policije Grom koja je održana u prostorijama Policijske uprave karlovačke.