Kutina: Nove zaplijene duhana

Foto: PU sisačko-moslavačka

Nastavkom kriminalističkih istraživanja u vezi kaznenih djela nedozvoljene trgovine policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta ove policijske uprave te Policijske postaje Kutina su, po nalozima suda, u Kutini te na području Kutine pretražili nekoliko obiteljskih kuća, dvorišnih prostorija, vikendica, automobila te jedan poslovni prostor.

Pretragom kod 41-godišnjeg Kutinčanina je pronađeno i oduzeto ukupno 34.5 kilograma duhana bez duhanskih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da ga je kupio u Popovači i na sajmu u Zagrebu za 120 kuna po kilogramu te ga namjeravao dalje prodati na području Kutine u pakovanjima od 300 grama po 40 kuna.  

Pretragom kod 35-godišnjeg Kutinčanina je pronađeno i oduzeto ukupno 27.38 kilograma suhog rezanog duhana, također bez duhanskih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a kojeg je kupio na sajmu u Zagrebu za 130 kuna po kilogramu te ga namjeravao dalje prodati u pakovanjima od 250 grama po 50 kuna.

Nadalje, pretragom kod 45-godišnjeg muškarca s područja Kutine pronađeno je i oduzeto ukupno 30 kilograma duhana, a kojeg je kupio o njemu nepoznate osobe radi daljnje preprodaje, također na području Kutine.

Zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljene trgovine protiv svih osumnjičenih su podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini.