22. obljetnica osnutka SJP Osijek

 Pripadnici Specijalne jedinice policije „Orao“ Osijek obilježili su u utorak, 5. ožujka, dvadeset drugu  godišnjicu svog osnutka. Specijalna jedinica policije „Orao“ Osijek osnovana je 3. ožujka 1991. godine u Osijeku. Njezini pripadnici sudjelovali su od prvih dana Domovinskog rata u svim važnijim bitkama, od Vukovara, Borova Naselja, Novog Tenja do Dalja. Tijekom Domovinskog rata ta je specijalna policijska postrojba, uz ostalo, sudjelovala u akcijama „Bljesak“, „Oluja“, „Maslenica“ i „Medački džep“. U borbenim akcijama poginulo je devetnaest pripadnika specijalne policije. Pripadnici Specijalne jedinice Osijek u Domovinskom su ratu savjesno i odgovorno obavljali svoje zadaće, a danas su opremljeni i osposobljeni za najzahtjevnije zadaće, poput otmica ili oslobađanja talaca.

Prilikom obilježavanje obljetnice osnutka položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i umrle pripadnike Specijalne jedinice policije Osijek. Nakon polaganja vijenaca, održana je sveta misa.

Svečanosti su prisustvovali zapovjednik Zapovjedništva specijalne policije Ministarstva unutarnjih poslova Zdravko Janić, načelnik PU osječko-baranjske Milan Baričević i predstavnici Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata.