Policijski službenici - motociklisti obavili trenažnu vožnju

Foto: PU međimurska

Dolaskom toplijeg vremena na našim cestama uobičajeno se očekuje i povećani broj motocikala i mopeda, a i policijski službenici započet će sa obavljanjem službe na službenim motociklima. Da bi bili spremni za to jučer, 4. travnja, na  poligonu za osposobljavanje djece u prometu u Čakovcu, i na cestama diljem Međimurske županije službenici koji će službu obavljati na motociklima proveli su  trenažnu vožnju službenim policijskim motociklima.

 

Svi policijski službenici prethodno su prošli trening školu sigurne i brze vožnje i već imaju višegodišnje iskustvo u obavljanju službe na motociklu, a njihove će zadaće biti usmjerene prije svega na zaštitu najugroženijih skupina sudionika u prometu kao što su motociklisti, ali i biciklisti i pješaci.

Vozače motocikla i mopeda pozivamo  da i sami prije izlaska na prometnice obnove vještinu vožnje motocikla i da ne voze prebrzo, jer se upravo na početku sezone motocikla zbog nepripremljenosti vozača, ali i vozila, desi najviše prometnih nesreća i stradavanja motociklista.