Otvoren projekt Zaštite svjedoka u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije WINPRO II

Projekt Suradnja u kaznenom pravosuđu: Zaštita svjedoka u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije (WINPRO II) otvoren je 23. travnja u prostorijama Delegacije Europske unije i nastavak je projekta WINPRO I (Zaštita svjedoka u borbi protiv teškog kriminala i terorizma) koji je trajao od 2010. do 2012. godine.

Projekt "Suradnja u kaznenom pravosuđu: Zaštita svjedoka u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije (WINPRO II)" otvoren je 23. travnja u prostorijama Delegacije Europske unije i nastavak je projekta WINPRO I (Zaštita svjedoka u borbi protiv teškog kriminala i terorizma) koji je trajao od 2010. do 2012. godine.  
Na njegovu otvorenju govorili su veleposlanik Velike Britanije, Nj. e. David Slinn i veleposlanik  Rumunjske, Nj. e. Cosmin Dimescu, a sam su projekt predstavili Joe Fleming, team leader (voditelj tima) i George Stanica, stariji stručnjak za regiju  u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.  Nositelj projekta je Northern Ireland Co-operation Overseas (NI-CO), partner je Ministarstvo pravosuđa Velike Britanije, a suradnik na projektu je EUROPOL. Korisnici projekta osim Republike Hrvatske su  Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Srbija i Bivša jugoslavenska Republika Makedonija. Ispred Ministarstva unutarnjih poslova govorio je načelnik Sektora za potporu kriminalističke policije Dalibor Jurić, a cilj projekta WINPRO II jest poboljšati učinkovitost i djelotvornosti u borbi protiv transnacionalnog organiziranog i teškog zločina i korupcije. Posebni ciljevi su jačanje suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije na regionalnoj i europskoj razini kroz jačanje institucionalnih kapaciteta Jedinica zaštite svjedoka i drugih relevantnih agencija te krajnjim korisnicima ponuditi zaštitu svjedoka i suradnika pravosuđa, prije, tijekom i nakon suđenja te unutar i/ili izvan svog teritorija.



Pisane vijesti