Ministar Ostojić na konferenciji Salzburškog foruma u Poljskoj

Sudionici će razgovarati o brojnim temama iz domene unutarnjih poslova, kao što su: nezakonito trgovanje oružjem, jačanje regionalne suradnje u području prekursora droga, civilna zaštita i sustavi spašavanja te prioriteti rumunjskog predsjedanja Salzburškim forumom. 
 

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sudjeluje na ministarskoj konferenciji Salzburškog foruma, koja se u sklopu poljskog predsjedanja održava 23. i 24. travnja 2013. u Varšavi u Poljskoj. Osim ministara unutarnjih poslova država članica Salzburškog foruma, na ministarskoj konferenciji sudjeluju i predstavnici EU institucija i Prijatelji Salzburškog foruma. 

Prvog dana Konferencije ministri država članica Salzburškog foruma i predstavnici EU institucija razgovarali su na temu novih tehnologija kao učinkovitog alata za upravljanje granicom i budućim izazovima te o novom višegodišnjem programu za područje pravosuđa i unutarnjih poslova.

Tijekom prvog dana predviđen je i kvadrilateralni sastanak na temu priprema za implementaciju Sporazuma između Bugarske, Hrvatske, Mađarske i Austrije o omogućavanju prekograničnog postupanja prema prekršajima počinjenim u cestovnom prometu. Sporazum, čijim su potpisivanjem zemlje potpisnice uredile pitanja suradnje u području cestovnog prometa, sklopljen je u listopadu prošle godine u Mađarskoj.

Na današnjem, drugom dijelu Konferencije uz države članice Salzburškog foruma i predstavnike EU institucija na raspravi sudjeluju i Prijatelji Salzburškog foruma. Sudionici će razgovarati o brojnim temama iz domene unutarnjih poslova, kao što su: nezakonito trgovanje oružjem, jačanje regionalne suradnje u području prekursora droga, civilna zaštita i sustavi spašavanja te prioriteti rumunjskog predsjedanja Salzburškim forumom. 

Kako je već uobičajeno, na konferenciji će ministri usvojiti odgovarajuću zajedničku Izjavu i Zaključke Konferencije.



Pisane vijesti