Koprivnica: Primanje mita i pokušaj prisile prema službenoj osobi

Danas, 26. travnja, policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41 – godišnjakom zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela primanja mita i pokušaja prisile prema službenoj osobi.

Foto: Ilustracija 

Danas, 26. travnja, policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta,  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41 – godišnjakom zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela primanja mita i pokušaja prisile prema službenoj osobi.

Sumnja se da je osumnjičenik u svojstvu odgovorne osobe jedne poslovnice banke u Koprivnici jučer, 25. travnja, od jedne osobe primio 1 500 eura kao mito koje je zahtijevao za odobrenje nenamjenskog kredita.

Također, sumnja se da je osumnjičeni ostvario obilježja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi na način da je tijekom policijskog postupanja u 12.41 sati u Koprivnici u Ulici Josipa Vargovića vozilom krenuo na dvoje policijskih službenika u namjeri udara.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja mita i pokušaja prisile prema službenoj osobi protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.