Riješite se oružja bez sankcija

Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i s vozilima bez policijskih obilježja. 

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 76-godišnjakom s područja Donjeg Lapca, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja pretražena je njegova kuća te je pronađena poluautomatska puška, dvije ručne bombe, četiri elektro detonatorske kapisle i 610 komada raznog streljiva, koje je muškarac neovlašteno posjedovao.

Djelatnici Centra za reciklažu sekundarnih sirovina, u vinkovačkoj poslovnoj zoni u petak, 26. travnja, prilikom grupiranja sirovina, pronašli su ručnu kumulativnu bombu, minobacačku minu, topovski projektil, pancirno zrno topa, dva dijela projektila za ručni bacač raketa, tri komada streljiva za protuavionski top te 500 komada različitog streljiva i praznih čahura. Neeksplodirana ubojita sredstva preuzeo je djelatnik protueksplozijske zaštite PU vukovarsko-srijemske te pohranio u skladištu Uprave do uništenja.

Istoga dana, u večernjim satima, u dvorištu obiteljske u kuće u Vinkovcima, u Ulici Alojzija Stepinca, pronađena je PVC vrećica u kojoj se nalazilo streljivo. Djelatnik protueksplozijske zaštite preuzeo je pronađeno streljivo te utvrdio da se radi o 70 komada streljiva za pištolj, koje je pohranio u skladište do uništenja. 

U subotu, 27. travnja, u Komletincima, u produžetku ulice Vezir, na oranici, oko 200 metara od kuća, pronađen je topnički projektil 100mm. Policijski službenici PP Otok osigurali su mjesto pronalaska kao i šire područje, a djelatnici protueksplozijske zaštite PU vukovarsko-srijemske oko 16 sati uništili su ga na siguran način na samom mjestu pronalaska. 

I dalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i s vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim!

Akcija se organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana.



Pisane vijesti