Prigodno nagrađeni policijski službenici

Foto: PU međimurska

Odlukom Glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića, radi iznimnog doprinosa u opsežnom kriminalističkom istraživanju u sklopu operativne akcije "Kaštel", kojom je prekinut krijumčarski lanac za nezakonito prebacivanje osoba preko državne granice i uhićen veći broj osoba, četiri policijska službenika Policijske uprave međimurske nagrađena su prigodnim nagradama.

Prigodnu nagradu primili su Goran Cmrečak, Voditelj službe kriminalističke policije i policijski službenici te službe Josip Korent, Danijel Lepen,  Dario Srnec i Nikola Zadravec. Uz njih je nagrađen i Dejan Dretar, službenik Uprave kriminalističke policije MUP-a.

Podsjećamo da je operativna akcija „Kaštel“ bila provedena na međunarodnoj razini,u suradnji s EUROPOL-om i u sklopu FIMATHU projekta,a inicirali su je upravo nagrađeni službenici Policijske uprave međimurske. Njome su bile zahvaćene osobe koje su se povezale sciljem stjecanja protupravne imovinske koristi prebacivanjem osoba preko državne granice. Osobe su preuzimali na širem području Grada Zagreba i u najmanje 17 slučajeva organizirali i prebacili najmanje 65 turskih državljana iz Republike Hrvatske na područje Republike Mađarske i Republike Slovenije. Migrante su čamcem preko rijeke Mure prebacivali u Mađarsku i pješice preko zelene granice, uz pomoć vodiča, u Sloveniju, nakon čega bi ih osobnim vozilima preuzimali na području Mađarske i  Slovenije, te ih dalje prevozili na područje Austrije ili Italije.

U ime Glavnog ravnatelja službenicima je nagrade uručio načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić koji je tom prilikom istaknuo da su ove nagrade ujedno i priznanje za policijsku upravu i putokaz drugim kolegama kako se treba obavljati policijski posao.