Biciklistička ophodnja na biciklijadi u Prelogu

Foto: PU međimurska

Kao što smo i najavili "Biciklijada 2013" u Gradu Prelogu u organizaciji tamošnje turističke zajednice bila je ujedno i odlična prigoda za promociju policijske biciklističke ophodnje Policijske postaje Prelog.

Preko 500 biciklista svih dobnih kategorija koji su sudjelovali u biciklijadi cijelom rutom dužine 24 kilometra pratili su kontakt policajci Spomenko Gojsek i Dražen Zadravec na službenim biciklima, a pomagao im je i Marijan Hajdinjak na službenom policijskom motociklu.

Pokazalo se da ophodnja na biciklu doista ima niz prednosti kod obavljanja policijskih poslova, a ujedno je i prilika za kvalitetniju suradnju i neposredni kontakt sa građanima koji nisu skrivali oduševljenje kod pojave policajaca na biciklima, a mnogi su iskoristili tu priliku i da se fotografiraju sa njima.

Podsjećamo da je bicikle Policijskoj postaji Prelog iz svojih sredstava za preventivne programe, na prijedlog Vijeća za prevenciju, donirao Grad Prelog, a policijski službenici za tu su svrhu od Ravnateljstva policije dobili i odgovarajuće odore.

Policijske biciklističke ophodnje uskoro možemo očekivati i u ostalim policijskim postajama u našoj županiji.