Održana redovna konferencija za novinare

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 9. svibnja, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u travnju, novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u četiri mjeseca ove godine.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predstavila je problematiku sigurnosti prometovanja biciklista. Upoznala je s pokazateljima sudjelovanja biciklista u prometnim nesrećama, te njihovo stradavanje, s posebnim osvrtom na stradavanje djece.  Podsjetila je bicikliste na okolnosti značajne za njihovo sigurno sudjelovanje u prometu, te dala niz korisnih savjeta. Također, dala je prikaz sigurnosnih pokazatelja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar predočila je provedene aktivnosti preventivnog projekta "Zdrav za 5" i pozvala novinare da poprate završne aktivnosti komponente 2 - Zaštita okoliša i prirode, koje se danas provode na gradskom sajmištu u Koprivnici.