Izvanredna konferencija za medije: Zaplijenjeno više od 11 kilograma marihuane

Foto: PU sisačko-moslavačka

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj danas je održana izvanredna konferencija za medije s temom zaplijene veće količine droge.

Pojedinosti o spomenutom iznio je voditelj Službe kriminalističke policije Mato Vukoje.

Naime, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga te Policijske postaje Gvozd su nakon višemjesečnih kriminalističkih istraživanja jučer, 15. svibnja, u popodnevnim satima u mjestu Crni Potok, općina Topusko, zaustavili dva osobna automobila kojima su upravljali 43-godišnjak s područja Topuskog te 26-godišnji Zagrepčanin.

Po nalogu Županijskog suda u Sisku policijski službenici su pretražili oba automobila te u vozilu kojim je upravljao stariji muškarac, u prostoru spremnika za gorivo u samom gorivu, pronašli 40 duplo pakiranih i vakumiranih paketa marihuane, ukupne težine 11.450 grama.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je Zagrepčanin nagovorio 43-godišnjaka da s područja Bosne i Hercegovine za njega preveze spomenutu drogu.

Procjenjuje se da bi vrijednost oduzete droge dolaskom do krajnjih konzumenata iznosila i preko milijun kuna.    

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja obojica su uz kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.