I policajci na natjecanju za najspremnijeg pripadnika OS RH

Po prvi puta sudjelovali su i natjecatelji iz MUP-a: sedmorica pripadnika Interventne i dvojica pripadnika Specijalne jedinice policije. Time se, kako kažu u MORH-u, broj natjecatelja  

Foto: MORH

Na području vojarne Bojne za specijalna djelovanja „Drgomalj“ Delnice, grada Delnica i općine Lokve (Lovranskog jezera) ovog se tjedna održavalo natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH „Prvi za Hrvatsku 13“, na kojemu su, uz pripadnike svih zapovjedništava i postrojbi Oružanih snaga, po prvi puta sudjelovali i natjecatelji iz Ministarstva unutarnjih poslova – sedmorica pripadnika Interventne i dvojica pripadnika Specijalne jedinice policije. Time se, kako kažu u MORH-u, broj natjecatelja ove godine povećao na 109, što je najveća brojka natjecatelja od kada se natjecanje provodi, a, osim naših dečki, na natjecanju je po prvi puta sudjelovala i jedna natjecateljica, pripadnica Bojne za specijalna djelovanja.

Pukovnik Dražen Ressler, zapovjednik BSD-a, svečano je natjecanje otvorio 14. svibnja, nakon čega su svi sudionici posjetili spomen-sobu 74 poginula pripadnika specijalnih postrojbi OS RH i zapalili svijeće kod spomen-križa, a zatim i započeli s petodnevnim natjecanjem, u sklopu kojeg su discipline bile raspoređene po danima. Sudionici natjecanja su imali priliku pokazati se i iskazati u plivanju, upucavanju pušaka VHS, gađanju iz jurišne puške VHS i slično, a danas, 17. svibnja, posljednjeg dana natjecanja natjecatelji u što kraćem vremenu nastoje, kroz zahtjevne konfiguracije terena, proći zadanu stazu od preko 30 kilometara, uz obavljanje propisanih zadaća na za tu svrhu predviđenih osam radnih točaka. Tako će natjecatelji, primjerice, sklapati naoružanje, gađati vježbovnom ručnom bombom, protuoklopnim sredstvom i samokresom HS, orijentirati se pomoću zemljovida, prenositi ranjenike, svladavati prepreke pomoću konopa... Tom završnom danu natjecanja, koje je još uvijek u tijeku, nazoče i ministar obrane RH Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić.



Pisane vijesti